2009-02-04

Emosi Khamis & Takde Keje {2}


Aku sedang sakit kepala.

Sakit perut.

Sakit hati.

Sebab.

Henpon kena bar.

Jalan yang kurang jem tutup.

Kena lalu jalan yang jem.

Jem yang gile kat phoenix, desa petaling & federal.

Sampai office lambat.

Penat.


Kepada yang hantar sms & tidak mendapat balasan, henfon i kena bar. Sila jangan benci i. Ok

~wink~wink~


*Updated (17:02hrs): Henfon ku sudah bole guna. I liiiiiikkkeeee!!!!

..............


Puan Sue suruh bayar hutang.

Soalan 1.
Bila kali terakhir anda pergi bercuti dan kenapa/sebab anda nak pergi bercuti?
Taun lepas. Balik JB seminggu. Jalan² carik makan. Sehingga seluar menjadik sendat

Soalan 2.
Berapakah umur anda? (jangan malu2 nak announce)… dan adakah anda rasa puas dengan pencapaian anda diusia anda sekarang ni?
Going to 30 in 6mths 16days. Belum puas lagi. Belum pegi haji. Belum ada kedai kek sendiri. Belum ada rumah sendiri. Belum kawen. Belum ada anak. Senang cite byk benda tak achieve lagi. So belum puas.

Soalan 3. (x jwb pun xpe)
Saya tahu anda seorang yang gemar bergambar didepan kemera! jadi pergi ambik kemera anda dan snap gambar wallet/beg duit anda! jangan la malu nak cakap berapa harganya sebab kuantiti nilai dalamnya lebih berharga!
Malas nak amik gamba. Purse Adidas kaler merah. Beli taun 2006 kot. Harga x ingat. 29.90 mungkin.

Soalan 4.
Anda mungkin seorang blogger, bila waktu yang paling anda suka untuk update/kemaskini blog anda dan kenapa anda pilih waktu itu?
Ikut suka hati sendiri

Soalan 5.
Apakah yang berlegar2 dalam fikiran anda sekarang?
Nak balik. Tidur

Soalan 6.
Apakah habits anda?
Bila cakap suka tinggi² suara. Dan buat orang tersentap.

Soalan 7.
Apakah matlamat anda untuk tahun 2009 ni?
Dapat keje lain

Soalan 8.
Senaraikan 4 perkara yang anda akan lakukan selepas menjawab tag saya ni?
sambung keje....baca komik online....minum air....sembang ngan kengkawan

Soalan 9.
Adakah anda seorang yang pemarah/pendendam / bengis? dan cara anda mengatasinya
Pemarah tu sikit. Mudah naik angin. Kemudian membebel tak tentu hala. Pendendam....mungkin tak kot. tapi pernah putus kawan kerana beliau telah melanggar had² persahabatan. Ok. kisah lama. jangan ungkit.

Soalan 10.
What happened to you in 2001 till 2004?
2001...masih di UTM. sedang usaha abiskan degree.
2002...grad, konvo & dpt 1st job as temp clerk kat PNMB
2003...jadik admin assistant kat bukit jalil
2004...punya 3 tmpt keje



Done.


Next victim???
Vivi
Atan
Saha
Cik Som


5 comments:

vidadarisakura said...

hutang!

sahaini ahmad safian said...

Wahhhh... aku mengambil giliran.

Soalan 1.
Bila kali terakhir anda pergi bercuti dan kenapa/sebab anda nak pergi bercuti?
Tahon lepas. Honeymoon dengan isteri yang baru dinikahi.

Soalan 2.
Berapakah umur anda? (jangan malu2 nak announce)… dan adakah anda rasa puas dengan pencapaian anda diusia anda sekarang ni?
Cecah 30 Tahon dalam masa tak sampai beberapa hari lagi (woohhoo!) - BELOM PUAS!

Soalan 3. (x jwb pun xpe)
Saya tahu anda seorang yang gemar bergambar didepan kemera! jadi pergi ambik kemera anda dan snap gambar wallet/beg duit anda! jangan la malu nak cakap berapa harganya sebab kuantiti nilai dalamnya lebih berharga!
Gambar wallet? takde... Harga? Hadiah hantaran. Jenis Bonia.

Soalan 4.
Anda mungkin seorang blogger, bila waktu yang paling anda suka untuk update/kemaskini blog anda dan kenapa anda pilih waktu itu?
Bila dah mula menaip dan ada benda nak kongsi.

Soalan 5.
Apakah yang berlegar2 dalam fikiran anda sekarang?
Tentang soklan seterusnya.

Soalan 6.
Apakah habits anda?
Beli pensil. Guna pensil.

Soalan 7.
Apakah matlamat anda untuk tahun 2009 ni?
RM10k sebulan, zakatkan dan tampung hidup emak, abah, adik-adik, isteri, kawan-kawan. Mulianya.

Soalan 8.
Senaraikan 4 perkara yang anda akan lakukan selepas menjawab tag saya ni?
Print RO. Pergi makan. Sambung duduk depan PC. Bertenang.

Soalan 9.
Adakah anda seorang yang pemarah/pendendam / bengis? dan cara anda mengatasinya
Tidak. Sabar...

Soalan 10.
What happened to you in 2001 till 2004?
2001...Cuba nak belajar di kolej. Tapi cuma mampu tiga bulan sahaja.
2002...cari kerja. Dapat kerja.
2003...kerja
2004...dah beli kamera. moto.



Siap.

----*
menyampah dengan jem hari nih walaupun aku bermotosikal.

JohnJenin said...

sabaq.. sari ja lagi nak keja pastu weekend.. tapi pakcik dah coti start ari ni. muahahaha

diskopi said...

kalo nak layan artikel-artikel bi-lingual yang sempoi, santai, serius, politikal dan poyotikal, sila ler lawat blog studen UKM kat:

http://diskopi.wordpress.com.

timer kaseh keraner kasi laluan.

p/s: kami pon bukan artis bukan politikus

Cik Som said...

Hahaha. Aku pun kena. Hutang dulu yer. Selasa depan aku cuba bayar.. :D